Hozzávalók 22 db pogácsához:
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 0,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 kisebb tojás sárgája
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl kefir
- 1 tojás sárgája a lekenéshez
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és
meghintjük a cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
margarint, a tojások sárgáját, a kefirt, a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órára a hűtőbe rakjuk.
Érdemes egy nagyobb tálba tenni, mert a hűtőben is kel a tészta.
Erősen lisztezett felületre borítjuk, ahol 1 ujjnyi vastagra
elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval
kiszaggatjuk.
A két tenyerünk között megsodorjuk, így magasabb kis tornyok
lesznek a pogácsák.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit
távolabb.
Lekenjük 1 kisebb tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt hőlégkeveréssel 180
fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése