Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg gyöngybab
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 2 nagy csipet bors
- 2 tk házi darált pirospaprika
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 kisebb krumpli
- 1 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a
krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A
babról leöntjük a vizet.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk
rajta a babot.
Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát, a darált
paprikát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem
puhul.
Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást.
1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon
világosra pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből
pár evőkanál lével elkeverjük.
Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a
rántást és hagyjuk felforrni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése