Hozzávalók 3 főre:
Tarjához:
- 3 nagy csont nélküli sertéstarja szelet (Kb. ujjnyi vastag)
- 1 csapott kk só
- 3 csipet őrölt bors
- 6 ek mustár
- egy kevés olaj a sütéshez
Salátához:
- 3 közepes paradicsom
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek olíva olaj
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit
bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze.
Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal.
Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk
benne.
Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este
beforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy
a hús szeleteket ne lepje el.
A tarják mindkét oldalát kb. 13-13 perc alatt közepes lángon
megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát karikára,
a paradicsomot és az uborkát fél karikára vágjuk.
Meghintjük sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot és
meglocsoljuk kevéske oliva olajjal.
Jól összeforgatjuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése