Hozzávalók 8
koszorúhoz:
- 55 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 5 dkg margarin
- 1 egész tojás
Tetejére:
- 1 tojás
- 1 ek cukor
Az élesztőt
felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A lisztet
egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a
vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan
kidagasztjuk.
Meleg
helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt
tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma csíkra
vágjuk.
A csíkokat
kb. 60-70 cm hosszú rudakká sodorjuk, behajlítjuk U alakban.
A rudak 2
szárát egymáson körbe tekerjük, a végét összecsípjük.
A csavart koszorúformába
hajtjuk és a két végét szépen összeigazítva szintén összecsípjük.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk.
Hagyjuk még
kelni 30 percet.
Lekenjük egy
felvert tojással és megszórjuk cukorral.
Előmelegített
sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése