Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg brokkoli
- 2 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 dl tejszín
A megtisztított brokkolit apró rózsákra szedjük, a vastagabb
szárakat levágjuk.
A krumplit felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset apró kockára vágjuk és az
olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a brokkolit, a krumplit, jól átforgatjuk és
felengedjük vízzel, úgy, hogy ne lepje el teljesen.
Meghintjük sóval, borssal, beletesszük az egész
fokhagymákat.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülő mixerrel pürésítjük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt és
hagyjuk felforrni.
Ha a krémesítés előtt nagyon hígnak véljük, akkor a tejszínt elkeverhetjük egy evőkanálnyi liszttel.
Melegen, leves gyönggyel, pirított kenyér kockával vagy
reszelt sajttal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése