Ez egy igazán egyszerű, alig pár hozzávalóval készült, húsmentes étel. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
*50 dkg krumpli
*1 tk só
*Kb. 20 dkg liszt
*1 marék friss spenót
*olaj a sütéshez
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és az apróra vágott spenótlevelet.
A masszából rudat formázunk, amit másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. Előbb
golyóvá sodorjuk, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ha szükséges,
sóval ízesítjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése