PrintFrendly

2021. július 17., szombat

Túrós-ribizlis mini pite

Már többször említettem, hogy a kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Van pár bokor a kertünkben és télre is mindig rakok el a fagyasztóba belőle. Ez a szép piros és savanykás gyümölcs remek párost alkot a túróval. Ezt most ki is használtam egy könnyű, de roppant mutatós desszertben. 
A rácsos pitekészítő formát a Cookorinál tudjátok beszerezni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 4 darabhoz
*1 csomag fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
*25 dkg túró
*2 ek cukor
*2-3 ek tejszín
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*4 nagy fürt ribizli
*1 tojás
 
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliával, a citrom reszelt héjával, majd a tejszínnel lazítjuk. A ribizlit leszemezzük.
A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és mintázzuk. 
A teli tésztalapot a pitekészítő aljába tesszük. 
A szélét körben lekenjük tojásfehérjével, majd belehalmozzuk a töltelék 1/4-ét és a megszórjuk bővel ribizlivel. 
Ráhelyezünk 1 rácsozott tésztalapot, majd „megformázzuk. 
Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük villával felvert tojással és előmelegített, 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. 
Rácson hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése