PrintFrendly

2021. július 24., szombat

Egyszerű mákos-cukkinis kocka

Szépen terem a kertben a cukkini, igyekszem sokféleképpen felhasználni. Az a jó benne, ha sütibe kerül, akkor nem érezni rajta a zöldség ízét (így még a cukkinit nem kedvelő gyerek is megeszi), de a desszert tőle puha és szaftos lesz. Mákkal párosítottam, ami jó ötletnek bizonyult. Nem túl magasra emelkedett meg a tészta, de aki azt szeretné, választhat egy kisebb méretű tepsit a sütéshez.
Hozzávalók
*10 dkg liszt
*10 dkg darált mák
*1 tk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*1 nagyobb tojás
*20 dkg tejföl
*10 dkg cukkini
 
A kétféle cukrot a puha vajjal és a tojással simára keverjük, beleszórjuk a sóval, mákkal, szódabikarbónával, fahéjjal és citromhéjjal elvegyített lisztet, végül a tejföllel lazítjuk. Beleforgatjuk a sajtreszelőn lereszelt cukkinit. 
Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése