Könnyű kis kenyérre való reggelire vagy akár uzsonnára, vacsorára. Előre elkészíthető, sőt pár óra
pihenés a hűtőben még jót is tesz neki. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
*2 közepes padlizsán
*2 tojás
*1 kis vöröshagyma
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek majonéz
*1/2 kk só
*1/3 kk őrölt fekete bors
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt hosszában ketté vágjuk, a vágott felével lefelé sütőpapíros
tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt puhára sütjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A padlizsán húsát kikaparjuk a héjából,
hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott tojást, a felkockázott hagymát. Merülő mixerrel pépesítjük. A fűszerekkel ízesítjük, majd a tejföllel
és a majonézzel krémesítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése