A főzőtök nem csak rántva és főzelékként finom. Érdemes kipróbálni a belőle készült levest is. Elsőre
kicsit furán hangzik, de mindenképpen egy finom, ízletes kanalazni való lesz belőle. Én most rizsszem vagy más néven orzó tésztával kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
*1 nagyobb főzőtök
*1 vöröshagyma
*15 dkg zöldborsó
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé negyede
*1 kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*1 kávéskanál (házi) ételízesítő
*1,5 l víz
*3-4 evőkanál olaj
*15 dkg durum orzótészta
A tök magvas belét kikaparjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, és lefedve kb. 45 percet főzzük.
Leszűrjük, a levét felfogjuk, a tökbélre nem lesz szükség.
A karalábét kisebb kockára vágjuk, a sárgarépát és a petrezselymet
felkarikázzuk. A zöldségeket kevés felforrósított olajon átforgatjuk, majd a töklében puhára főzzük, a fűszerekkel ízesítjük.
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A levest a főtt orzó tésztára merve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése