PrintFrendly

2021. július 26., hétfő

Egyszerű tökbélleves orzótésztával

A főzőtök nem csak rántva és főzelékként finom. Érdemes kipróbálni a belőle készült levest is. Elsőre kicsit furán hangzik, de mindenképpen egy finom, ízletes kanalazni való lesz belőle. Én most rizsszem vagy más néven orzó tésztával kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 nagyobb főzőtök
*1 vöröshagyma
*15 dkg zöldborsó
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé negyede
*1 kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*1 kávéskanál (házi) ételízesítő
*1,5 l víz
*3-4 evőkanál olaj
*15 dkg durum orzótészta
 
A tök magvas belét kikaparjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, és lefedve kb. 45 percet főzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk, a tökbélre nem lesz szükség. 
A karalábét kisebb kockára vágjuk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk. A zöldségeket kevés felforrósított olajon átforgatjuk, majd a töklében puhára főzzük, a fűszerekkel ízesítjük. 
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A levest a főtt orzó tésztára merve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése