Roppant egyszerű, szaftos, vékony tésztás sütemény. Idényen kívül is biztosan fogom még (akár befőtt, akár fagyasztott gyümölcsből) készíteni. Érdemes kipróbálni. A család pillanatok alatt eltüntette.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*17 dkg vaj
*3-4 ek víz
Töltelékhez:
*50 dkg meggy
*2-3 ek cukor
*1 kk őrölt fahéj
*2 ek vaníliás pudingpor
Továbbá:
*1 tojás
*1 tk barna cukor
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A meggyet kimagvaljuk,
kicsit lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és pudingporral.
A tésztát sütőpapíron 3 mm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Nagy méretű tepsire átemeljük. Rárakjuk a tölteléket úgy, hogy a tészta szélén kb. 3 cm részt szabadon hagyunk. Ezt a részt a töltelékre
hajtjuk, lekenjük villával felvert tojással és megszórjuk barna cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Pár perc
pihentetés után szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése