PrintFrendly

2021. július 28., szerda

Mángoldos krumpli

Tavasszal vetettem mángoldot a kertbe. Nagyon szép lett a termés, sok, dús levelet hozott. A hosszú levélnyelet spárgaként, a levéllemezt spenótként érdemes felhasználni. Nálunk most elég sok fogásba kerül belőle, hisz igyekszem minél többféleképpen hasznosítani. Most egy egyszerű köretet gazdagított, amit sültekhez, grillezett halhoz, szárnyas húsokhoz kínálhatunk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*50 dkg krumpli
*15 nagy mángold levél
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*só
*őrölt fekete bors
 
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és bő vízben puhára főzzük. 
A megmosott mángold szárát és vastagabb erét kitépjük, a levelet metéltre vágjuk. Felforrósított serpenyőben kevés olaj és vaj keverékén előbb a zúzott fokhagymát fonnyasztjuk meg, majd a mángoldot. Megszórjuk sóval és borssal. 
A megfőzz krumplit leszűrjük, még melegen áttörjük és beleforgatjuk a vajas mángoldot. Ízlés szerint sózzuk. Ha túl száraznak találjuk, kevés vajjal lazíthatjuk. 
Melegen sültekhez, grillezett halhoz, szárnyas húsokhoz kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése