Tavasszal vetettem mángoldot a kertbe. Nagyon szép lett a termés, sok, dús levelet hozott. A hosszú levélnyelet spárgaként, a levéllemezt
spenótként érdemes felhasználni. Nálunk most elég sok fogásba kerül belőle, hisz igyekszem minél többféleképpen hasznosítani. Most
egy egyszerű köretet gazdagított, amit sültekhez, grillezett halhoz, szárnyas húsokhoz kínálhatunk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
*50 dkg krumpli
*15 nagy mángold levél
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*só
*őrölt fekete bors
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és bő vízben puhára főzzük.
A megmosott mángold szárát és vastagabb
erét kitépjük, a levelet metéltre vágjuk. Felforrósított serpenyőben kevés olaj és vaj keverékén előbb a zúzott fokhagymát
fonnyasztjuk meg, majd a mángoldot. Megszórjuk sóval és borssal.
A megfőzz krumplit leszűrjük, még melegen áttörjük és beleforgatjuk a vajas mángoldot.
Ízlés szerint sózzuk. Ha túl száraznak találjuk, kevés vajjal lazíthatjuk.
Melegen sültekhez, grillezett halhoz, szárnyas húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése