PrintFrendly

2021. július 8., csütörtök

Rebarbarás túrókrém pohárban

Pillanatok alatt összeállított desszert, amivel tényleg nem szükséges sok időt a konyhában tölteni és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. A rebarbara a saját kertünkben terem. Szép nagy bokorról csak a hosszú levélnyelet használjuk fel az édesség elkészítéséhez. Jól behűtve az igazi. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*40 dkg rebarbara
*2-3 evőkanál cukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1 nagy csipet őrölt fahéj
*20 dkg túró
*2 dl joghurt
 
A rebarbarát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük, a cukorral és a fűszerekkel ízesítjük. Merülő mixerrel pépesítjük. A túrót áttörjük, a joghurttal krémesítjük. A túrókrémet poharakba adagoljuk, majd a rebarbarapépet a tetejére kanalazzuk. Jól behűtve kínáljuk.
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése