Végre itt a nyár, terem a cukkini a kertben. Nagyon kedvelem, sokféleképpen felhasználható és egészséges zöldség.
Készítettem is belőle egy salátát, bár a tzatziki igen át lett gondolva, meg lett refolmálva. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A recept
megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 kisebb cukkini (20 dkg)
*10 dkg tehéntúró
*5 dkg juhtúró
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 evőkanál olívaolaj
*1/2 kávéskanál fokhagymás só
*1/3 kávéskanál őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*3 nagy menta levél
A zsenge cukkinit apróra reszeljük, szűrőtálban lecsepegtetjük. A tejfölt az olajjal, a fűszerekkel, az áttört túróval
simává keverjük, beleforgatjuk a cukkinit, az apróra vágott mentát. Ha szükséges utóízesítjük. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése