Érik a kertben a fekete szeder. Már készült egy részéből dzsem, most pedig egy roppant egyszerű kevert süti. Pillanatok alatt
összeállítható. A tésztája puha, a gyümölcstől pedig igazán szaftos. Egy csésze tea vagy kávé mellé remek kísérő.
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor
*12 dkg darált dió
*2 nagyobb tojás
*15 dkg barna cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*30 dkg tejföl
*0,5 dl tej
*20 dkg fekete szeder
A lisztet elvegyítjük a sóval, dióval, sütőporral.
A tojásokat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját,
beleforgatjuk a lisztkeveréket. A tejföllel és a tejjel lazítjuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk
a szedret.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése