PrintFrendly

2021. július 25., vasárnap

Szedres-diós sütemény

Érik a kertben a fekete szeder. Már készült egy részéből dzsem, most pedig egy roppant egyszerű kevert süti. Pillanatok alatt összeállítható. A tésztája puha, a gyümölcstől pedig igazán szaftos. Egy csésze tea vagy kávé mellé remek kísérő.
Hozzávalók
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor
*12 dkg darált dió
*2 nagyobb tojás
*15 dkg barna cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*30 dkg tejföl
*0,5 dl tej
*20 dkg fekete szeder
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, dióval, sütőporral. 
A tojásokat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, beleforgatjuk a lisztkeveréket. A tejföllel és a tejjel lazítjuk. 
A masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk. 
A tetejére szórjuk a szedret. 
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése