A nyársak akár grillen is megsüthetők.
Hozzávalók 6 db nyárshoz:
*1 nagyobb kicsontozott csirkemell
*1 kk só
*1 kk grill fűszerkeverék
*1 nagy fej lila hagyma
*1 nagy fehérhúsú paprika
*2 db bébi cukkini
*25 dkg apróbb gomba
*1 púpos tk grill zöldség fűszerkeverék
*1 csipet só
*5-6 ek olaj
*6 db saslikpálca
Salátához:
*4 nagyobb paradicsom
*3 zsenge uborka
*10 dkg krém fehér sajt
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára
vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk.
6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk,
majd szétszedjük a cikkeket. A cukkinit felkarikázzuk. A paprikát a husival
megegyező méretűre daraboljuk. A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.
A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a
következő sorrendben: lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba. Addig
folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.
A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár
evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is
forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.
Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a
fűszerkeverék is sós.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel
20 perc alatt megsütjük. A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti
szafttal átkenni.
Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát. A krém fehér sajtot
lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.
A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél
karikára vágjuk. Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük
kevés morzsolt bazsalikommal. Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.
A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése