Hozzávalók 4 főre:
*30 dkg zsenge zöldbab
*4 kisebb szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*6 kisebb szem újkrumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 dkg zabkocka tészta
*3 ek olaj
*2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 kk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét
levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit
felkockázzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre
pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit
megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált
paprikával, házi ételízesítővel.
Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a
tésztát, a petrezselyemlevelet.
Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése