Ma almaecetes uborkasaláta volt a kísérője.
Nokedlihez:
*5 kisebb tojás
*30 dkg liszt
*1 kk só
*1-2 ek víz
Továbbá:
*2-3 ek olaj
*5 tojás
*1 nagy csipet só
*0,5 kk őrölt bors
A nokedli főzővizét felforraljuk.
A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót,
majd állandóan kevergetve, lassan adagolva a lisztet is hozzáadjuk.
Csomómentes, sűrű tésztát keverünk. Ha szükséges, adhatunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
Az a jó, ha nem túl kemény, de nem is túl lágy a tészta.
A lobogó, sós vízbe szaggatjuk.
Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percet
főzzük, majd hideg, sós vízbe merjük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk, ráütjük
a tojásokat, sózzuk, borsozzuk.
Ha már kedvünkre valóan megszilárdult a tojás, hozzáadjuk a
nokedlit, jól összeforgatjuk, meghintjük sóval, borssal, és ha már a tészta is
jól átmelegedett, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése