Hozzávalók 9 szelet husihoz:
*9 db karajszelet
*1 kk só
Bundához:
*1 kisebb cukkini (feldolgozás előtt mérve 35 dkg)
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb gerezd fokhagyma)
*3 púpos ek liszt
*1 dl tej
Forgatáshoz:
*3 csapott ek liszt
Sütéshez:
*Olaj bőven
Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn
lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval és
hagyjuk állni.
A husikat kicsit kiklopfoljuk és besózzuk.
A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A
sütéshez az olajat felforrósítjuk.
Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy
tálkába rakjuk.
Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet
borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat) és
jól összekeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük és legvégül
a tejjel hígítjuk.
A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis
masszában, kicsit lecsöpögtetjük és a forró olajban közepestől kisebb lángon
mindkét oldalukat barnára sütjük.
Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre
jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem
sül az összes. Ott jól átgőzölődnek , a karaj is puhul még, sőt kellőképpen
meleg is marad a sütés végére.
Andi, annyira kreatív vagy, hogy az már elképesztő! :)) Hihetetlen jó párosítást találtál ki most is. Mi is imádjuk a cukkinit és idén már nálunk is terem a kertben, mentek le néhány receptet tőled, hogy változatosabban tudjam készíteni.
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavakat, örülök, ha találsz kedvedre való finomságokat nálam :-)
TörlésSzia Andi !
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, hasonlót én karalábéval szoktam csinálni - nem is tudom, hogy a cukkini eddig miért nem jutott eszembe ! Mindenképpen kipróbálom :-)
A karalábé is jó ötlet, köszi a tippet :-)
Törlés