*250g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*1 nagyobb tojás
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
*100 ml olaj
*3 nagyobb sárgabarack
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük
papírral.
A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral
habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A
gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy
fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel
megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése