Hozzávalók 3 főre:
*9 közepes nagyságú krumpli
*kb. 3 dkg szárazkolbász
*1 kis csokor friss snidling
*1 tubus tömlős sajt
*3 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet bors
*5 dkg reszelt sajt
Mártáshoz:
*1 púpos ek margarin
*1 púpos ek liszt
*1,5 dl tej
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
*1 kis csokor friss snidling
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük.
A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba
tesszük, áttörjük.
A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört
krumplihoz adjuk a tömlős sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és
jól összeforgatjuk.
A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes
tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a
kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-)
A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt
hőlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.
Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy
tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük,
majd a tejet fokozatosan adagolva besűrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a
fokhagymakrémet.
Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.
A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat
ráültetve, azonnal tálaljuk.
Jaj most nagyon kordult a gyomrom pedig éppen most ebédeltem :) Mindenképpen szeretném "lopni" a receptet, eszméletlen guszta :)
VálaszTörlésKöszönöm, vidd nyugodtan :-)
Törlés