Hozzávalók 15 muffinhoz:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*150g ribizli
*1 érett banán
*1 közepes tojás
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*1 kis doboz görög joghurt (125g)
*100 ml olaj
*100 ml tej
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk
lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni,
hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük
papírral.
A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük,
hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
Végül a tejjel lazítjuk.
A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár
szemet a tetejére.)
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi
kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel
megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése