Egy újabb cukkinis étel. Nagyon egyszerű, a parmezántól izgalmas ízű, a pankótól pedig kívül ropogós, belül pedig puha. Mivel tepsiben sült, ezért egész kevés olaj felhasználásával készült.
Aki esetleg nem tudja, hogy mi is az a pankó és hogy miként készítettem házilag, az itt olvashat róla bővebben.
Kínálhatjuk egy kis fokhagymás mártogatós kíséretében, de akár egy könnyű, színes saláta is illik hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes, zsenge cukkini
*1 tk só
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*10 dkg pankó morzsa
*5 dkg reszelt parmezán sajt
*4 ek olaj
A megtisztított cukkinit kb. 1 cm vastag és 7 cm hosszú
rudakra vágjuk. Ha nem zavar, a zsenge héját rajta hagyhatjuk.
Egy tálcára sorakoztatva meghintjük sóval.
Amíg a cukkini levet ereszt, előkészítünk 3 tányérkát. Az
elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat kicsit felverjük, a
harmadikban a pankó morzsát elkeverjük a reszelt parmezánnal.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és 2
evőkanálnyi olajjal kikenjük.
A cukkiniról leitatjuk a levet, majd a fenti sorrendben
bepanírozzuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
Lekenjük vékonyan olajjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc
alatt megsütjük.
Tetszik ez a recept! :)
VálaszTörlésKöszönöm, örülök :-)
Törlés