A csicsóka az a növény, ami nagyon kevés munkát igényel, ha a kertben termesztjük. Nem szükséges télre felszedni, nem fagy
ki. A növényvédelemre sem kell sok gondot fordítani. Cserébe sokféleképpen felhasználható gumót kapunk. Én most krémlevest készítettem
belőle egy kis sajttal megbolondítva. Fűszeres csicseriropogóssal kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Az elkészítéséhez a Russell Hobbs Desire botmixert használtam.
*40 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
*1 kisebb vöröshagyma (8 dkg)
*2 nagy gerezd fokhagyma
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*3 dl zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*5 dkg sajtkrém
*8 dkg sajt
Tálaláshoz:
*pörkölt, fűszeres csicseriborsó
A csicsókát alaposan megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát
és a zúzott fokhagymát, átforgatjuk rajta a csicsókát és felengedjük az alaplével. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és átforraljuk.
Melegen, pörkölt fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése