PrintFrendly

2022. február 15., kedd

Sajtos csicsókakrémleves

A csicsóka az a növény, ami nagyon kevés munkát igényel, ha a kertben termesztjük. Nem szükséges télre felszedni, nem fagy ki. A növényvédelemre sem kell sok gondot fordítani. Cserébe sokféleképpen felhasználható gumót kapunk. Én most krémlevest készítettem belőle egy kis sajttal megbolondítva. Fűszeres csicseriropogóssal kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
Az elkészítéséhez a Russell Hobbs Desire botmixert használtam.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
*1 kisebb vöröshagyma (8 dkg)
*2 nagy gerezd fokhagyma
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*3 dl zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*5 dkg sajtkrém
*8 dkg sajt
Tálaláshoz:
*pörkölt, fűszeres csicseriborsó
 
A csicsókát alaposan megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. 
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, átforgatjuk rajta a csicsókát és felengedjük az alaplével. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. 
Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és átforraljuk. 
Melegen, pörkölt fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése