PrintFrendly

2022. február 8., kedd

Magyaros csicsókakrém

Pikáns kis kenyérre való a kertben termett csicsóka felhasználásával. A mindennapi megszokott szendvicsen túl is érdemes kísérletezni. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók személyenként
*15 dkg csicsóka
*1 ek olívaolaj
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 nagy csipet fokhagymás só
 
A megtisztított és kisebb darabokra vágott csicsókát annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen pépesítjük. Hozzáadjuk az olajat és ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Teljes kiőrlésű kenyérrel és magvakkal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése