Pikáns kis kenyérre való a kertben termett csicsóka felhasználásával. A mindennapi megszokott szendvicsen túl is érdemes kísérletezni.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*15 dkg csicsóka
*1 ek olívaolaj
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 nagy csipet fokhagymás só
*1 nagy csipet vöröshagyma granulátum
*1/2 kk édes füstölt fűszerpaprika
A megtisztított és kisebb darabokra vágott csicsókát annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük. Leszűrjük és
még melegen pépesítjük. Hozzáadjuk az olajat és ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Teljes kiőrlésű kenyérrel és
magvakkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése