Ez egy olyan sós apróság, amit szénhidrát- és gluténmentes diétában is lehet fogyasztani. Sajtos, ropogós és
sokáig eláll. A próbálkozás eredményeképpen beigazolódott, hogy lehet finom sajtos tallért barna rizslisztből is készíteni.
A recept megjelent
a Kifőztük oldalon is.
*25 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
*1 tojás
*5 dkg puha vaj
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
*7 dkg trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, reszelt sajttal, majd összedolgozzuk a tojással, a puha vajjal és a tejföllel. 10 grammnyi
golyókat sodrunk. Felforrósított tallérsütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése