PrintFrendly

2022. február 16., szerda

Körözöttel töltött gomba

A körözöttet eddig kenyérre, péksüteményre kenve próbáltam. Gyakran készítem, mert igazán finom. Most gombába töltöttem és nem bántam meg. Laktató és ízletes húsmentes fogás lett belőle. Ezenkívül glutén- és szénhidrátdiétába is illeszthető étel.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*15 dkg sajt
Töltelékhez:
*25 dkg tehéntúró
*5 dkg krémes juhtúró
*1 kisebb vöröshagyma (5 dkg)
*2 csapott ek tejföl (10 dkg)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt köménymag
 
A túrót alaposan áttörjük, hozzáadjuk a juhtúrót, a finomra reszelt vöröshagymát. A fűszerekkel ízesítjük és a tejföllel krémesítjük. 
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük. A kalapokat meghintjük kevés sóval és borssal, majd megtöltjük a túrókrémmel. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése