A körözöttet eddig kenyérre, péksüteményre kenve próbáltam. Gyakran készítem, mert igazán finom. Most gombába
töltöttem és nem bántam meg. Laktató és ízletes húsmentes fogás lett belőle. Ezenkívül glutén- és szénhidrátdiétába is illeszthető étel.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát
a ChefGomba biztosította.
*50 dkg ChefGomba csiperkegomba
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*15 dkg sajt
Töltelékhez:
*25 dkg tehéntúró
*5 dkg krémes juhtúró
*1 kisebb vöröshagyma (5 dkg)
*2 csapott ek tejföl (10 dkg)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt köménymag
A túrót alaposan áttörjük, hozzáadjuk a juhtúrót, a finomra reszelt vöröshagymát. A fűszerekkel ízesítjük
és a tejföllel krémesítjük.
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük. A kalapokat meghintjük kevés sóval és borssal, majd megtöltjük
a túrókrémmel. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre
sütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése