Eddig csak tehéntúrós körözöttet készítettem, de ez a juhtúrós változat is igen finom lett. A krémes juhtúró
állagban is jobb végeredményt ad, mint a hagyományos változat. Friss teljes kiőrlésű kenyérrel kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük oldalon
is.
*25 dkg tehéntúró
*5 dkg krémes juhtúró
*1 kisebb vöröshagyma (kb. 5 dkg)
*2 csapott ek tejföl (10 dkg)
*1 kis csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt köménymag
*1 csapott kk fűszerpaprika
A túrót alaposan áttörjük, hozzáadjuk a juhtúrót, a finomra reszelt vöröshagymát. A fűszerekkel ízesítjük
és a tejföllel krémesítjük.
Pár órát pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Teljes kiőrlésű kenyérre kenve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése