PrintFrendly

2022. február 5., szombat

Egészben sült szivárványos pisztráng

Ritkán kerül hal az asztalra, de szivárványos pisztrángot is most készítettem először. Picit tartottam tőle, hisz nem ismertem, de nem volt benne sok apró szálka, és ízre is nagyon finom lett. A gyerekek is szívesen eszegették. Bátran ajánlom kezdő háziasszonyoknak is. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*1 kisebb citrom 
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 kis ág friss rozmaring
*olívaolaj
 
A pisztrángokat alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. A hasüreget sózzuk, borsozzuk, majd mindkettőbe rakunk 2-2 szelet citromot, néhány vékonyra vágott fokhagymacikket és 1-1 rozmaringág darabkát. A halat kívülről is megszórjuk sóval, borssal és meglocsoljuk kevés olajjal. Sütőpapíros tepsibe fektetve 190 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 25-30 perc alatt készre sütjük. Sült krumpli körettel és friss salátával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése