PrintFrendly

2022. február 11., péntek

Sajtos-rozmaringos madeleine

Újra bevetésre került a kis szilikon forma, de most nem édes, hanem sós finomság készült. Sajtos apróság, amit a rozmaring bolondított meg. Egy pohárka borhoz vagy csak egy csésze forró teához remek kísérő. Végtelenül egyszerű és alig szükséges hozzá pár alapanyag. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A madeleine formát a Cookori biztosította.
Hozzávalók 20 db-hoz
*9 dkg liszt
*1/2 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/4 tk sütőpor
*1 tk apróra vágott rozmaring
*4 nagy tojás
*12 dkg vaj
*18 dkg sajt
 
A tojásokat simára keverjük a puha vajjal, beleszórjuk a reszelt sajtot, a sóval, borssal, sütőporral, rozmaringgal elkevert lisztet. 
Az olajjal vékonyan kikent forma mélyedéseibe teszünk egy csapott evőkanálnyi tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése