PrintFrendly

2022. február 20., vasárnap

Almás tarkedli

Ismeritek a tarkedlit? Ez a cseh fánk, egy könnyű kelt édesség. Gyakran sütöm, mert nagy családi kedvenc, de most picit változtattam rajta, mégpedig almát reszeltem bele. Igazi hétvégi desszert, nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók kb. 45 db-hoz
*25 dkg liszt
*0,5 kk só
*1 tk őrölt fahéj
*1 kk almáspite fűszerkeverék
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*4 dl tej
*1 dkg friss élesztő
*2 tojás
*0,5 dl olaj 
*2 nagyobb alma
A tojásokat elkeverjük a sóval, vaníliával, olajjal. Hozzáadjuk a tejben a cukorral felfuttatott élesztőt, végül beleforgatjuk a fűszerekkel elvegyített lisztet. Az meghámozott almákat lereszeljük és a tésztába forgatjuk. 1 órát hagyjuk kelni. 
A tarkedlisütőt nem túl nagy lángon felforrósítjuk, olajjal vékonyan kikentjük, egy evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. Ha apró buborék jelenik meg a palacsintákon, óvatosan megfordítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése