A halványító zeller debütálása a konyhánkban. Eddig sohasem kóstoltam és nem is készítettem belőle semmit.
Most igazán feldobta a könnyű csirkepaprikást a roppanósra hagyott zeller. Egyszerű főtt tésztával kínáltam.
A felhasznált fűszereket a Fűszerész
biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*50 dkg csirkemellfilé
*1 kisebb vöröshagyma (8 dkg)
*1 kisebb paradicsom (5 dkg, lehet fagyasztott is)
*3 szál halványító zeller
*3-4 ek olaj
*1/2 kk fokhagymás só
*1/2 kk vöröshagyma granulátum
*1 késhegynyi őrölt fehér bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
Tálaláshoz:
*durum fusili tészta
A húst kisebb kockára vágjuk, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a csirkét
fehéredésig pirítjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, hozzáadjuk a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve puhára
főzzük. A vége előtt kb. 4 perccel a felszeletelt zellert is hozzáadjuk. Melegen, durum főtt tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése