Végre itt a medvehagyma szezon. Készítettem is gyorsan egy könnyű húsmentes tésztás fogást. Gyorsan megvan és nagyon finom.
Akiknek nagyon hiányzik a hús, egy kevés sült szalonnával is megszórhatják a tetejét. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*50 dkg durum masnitészta
*1 kis csokor friss medvehagyma (10 dkg)
*3 ek olívaolaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 ek szezámmag
*25 dkg tehéntúró
Tálaláshoz:
*tejföl
A tésztát bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A megmosott és szárazra törölt
medvehagymát késes aprítóban a sóval, borssal, olajjal összedolgozzuk. Beleforgatjuk a tésztát, megszórjuk szezámmaggal, túróval és tejföllel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése