A család mostanában gyakran kér édesburgonyát ebédre. Próbálom többféle módon elkészíteni, hogy ne
váljon unalmassá. Ez az egyik legegyszerűbb változat. A formára vágás és fűszerezés után a munka többi részét a sütő végzi.
Az édeskés burgonyát a sós feta sajt tökéletesen kiegészíti. Sültekhez, grillezett húsokhoz vagy a vasárnapi rántott csirkéhez is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*2 közepes édesburgonya (30 dkg)
*5 dkg fetasajt
*1 friss ág rozmaring
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet só
*1-2 ek olaj
Az édesburgonyát meghámozzuk, a zöldséget egyforma méretű kockára vágjuk. Egy olyan hőálló tálba rakjuk,
ahol a darabok nem fedik egymást. Meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk sóval, borssal és az egész apróra vágott rozmaringgal.
Előmelegített sütőben
180 fokon kb. 18 perc alatt puhára sütjük.
A végén rámorzsoljuk a sajtot és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése