PrintFrendly

2022. március 24., csütörtök

Karamellás madártej

A klasszikus madártejet nagyon szeretjük, de most próbáltam egy másik ízvilágot elkészíteni. Ez lett a karamellás változat. A cukor karamellizálásánál érdemes vigyázni, mert ha megég, akkor nem lesz finom.
Hozzávalók 3 személyre
*6 dl tej
*3 nagyobb tojás
*3 púpozott ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
 
A cukrot egy nagyobb, laposabb tálban karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejet és hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a vaníliás cukorral simára keverjük. A meleg tejből a tojásos masszába merünk, közben folyamatosan kevergetjük, hőkiegyenlítést végzünk. Végül a meleg karamellás tejbe csorgatjuk. Mérsékelt lángon néha megkeverjük. Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével a forró tejbe szaggatjuk. A lével a galuskákat locsolgatva pár percig főzzük. Jól behűtve kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése