PrintFrendly

2022. március 6., vasárnap

Medvehagymás teakeksz

Megjelent a zöldségeseknél a medvehagyma. Minden évben készítek belőle valamilyen finomságot. Most épp egy kis sajtos ropogtatnivalót. Ha még épp nem elérhetőek a friss levelek, akkor az olajban eltett vagy a fagyasztott változat is felhasználható hozzá. Egyszerű, gyorsan, viszonylag kevés alapanyagból elkészíthető. Ha a lisztet 7 dkg teljeskiőrlésű és 3 dkg sima búzalisztre cseréljük, akkor szénhidrátdiétában is fogyasztható a keksz. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A csodás kis tavaszi ihletésű kiszúrót a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 36 db-hoz
*10 dkg vaj
*6-7 medvehagyma levél
*10 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 közepes tojás sárgája
*10 dkg sajt
 
A puha vajat a megmosott és szárazra törölt medvehagymával késes aprítóban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojás sárgáját és a reszelt sajtot. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva 30 percet a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott hullámos szélű karikával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A közepüket lisztezett formával kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 11-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése