PrintFrendly

2022. február 7., hétfő

Csicsókával sült kelbimbó

Két elhanyagolt zöldség. Az egyiket a kertben szedtem, a másikat a zöldségesnél vásároltam. Könnyű köret készült mindkettő felhasználásával, amit sültekhez fogyaszthatunk, de akár párolt rizsbe is forgathatunk. A köménymag jól passzol hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 3 személyre
*20 dkg csicsóka
*20 dkg kelbimbó
*2-3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
 
A kelbimbót lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. 
A csicsókát alaposan megtisztítjuk és kisebb darabokra, a kelbimbót félbe vágjuk. 
Serpenyőben felforrósított olajon először a csicsókát pár perc alatt megsütjük, hozzáadjuk a kelbimbót és együtt készre pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és melegen, azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése