Két elhanyagolt zöldség. Az egyiket a kertben szedtem, a másikat a zöldségesnél vásároltam. Könnyű köret készült
mindkettő felhasználásával, amit sültekhez fogyaszthatunk, de akár párolt rizsbe is forgathatunk. A köménymag jól passzol hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük
oldalon is.
*20 dkg csicsóka
*20 dkg kelbimbó
*2-3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
A kelbimbót lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük.
A csicsókát alaposan megtisztítjuk és kisebb darabokra,
a kelbimbót félbe vágjuk.
Serpenyőben felforrósított olajon először a csicsókát pár perc alatt megsütjük, hozzáadjuk a kelbimbót
és együtt készre pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése