PrintFrendly

2022. február 2., szerda

Spenótos-karfiolos szezámspagetti pirított magvakkal

Igazán egyszerű, pillanatok alatt összeállítható, húsmentes fogás. Amíg a tészta fő, addig a többi hozzávaló előkészíthető. A ropogós magvakat nem érdemes lehagyni róla. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*25 dkg karfiol
*1 marék friss spenótlevél
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 dl tejszín
*1 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*pirított magvak a tálaláshoz
 
A tésztát és a karfiolt bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A spenótot kevés felforrósított vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, belezúzzuk a fokhagymát, végül beleforgatjuk a karfiolt és a tésztát. Jól átmelegítjük és száraz serpenyőben megpirított magvakkal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése