Sajtgolyót már korábban is készítettem, de most csempésztem bele egy kis zöldséget is és sima liszt helyett gluténmentes
rizsliszttel próbáltam ki. A végeredmény pedig egy könnyű, húsmentes fogás lett, ami friss salátával vagy egy főzelék feltétjeként
is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*20 dkg sajt
*1 nagyobb sárgarépa (10 dkg)
*1 közepes tojás
*1 púpozott ek teljes kiőrlésű barnarizs-liszt (2 dkg)
Sütéshez:
*olaj
A sajtot és a meghámozott sárgarépát lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és alaposan összekeverjük.
Diónyi
golyókat sodrunk. Felforrósított olajban barnára sütjük mind.
A felesleges olajat lecsepegtetjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése