Igazi téli, meleg, tartalmas leves. Egy klasszikus kicsit másképpen, egy szokatlan hozzávalóval.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 kisebb kelkáposzta
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb petrezselyem
*10 dkg cukormentes lencse konzerv
*1 kk só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 kk házi ételízesítő
*1 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
*1 kk őrölt fűszerpaprika
*2 ek olaj
*2 púpozott ek tejföl
A kelkáposzta torzsáját és vastag erét kivágjuk, a leveleket vékonyra csíkozzuk. Annyi vízben, ami bőven ellepi puhára
főzzük.
Közben hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselymet. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett
lencsét.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel
besűrítjük vele a levest. Melegen azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése