Bízom benne, hogy Mindenkinek jól telt az ünnep, és az év
utolsó pár napja.
Újév, új szelek, új vonal indul a blogon, mégpedig egy
gluténmentes szál. Nem mondom azt, hogy csak, és kizárólag ilyen receptek
várhatóak, de sajnos a családunkat is érintő dolog miatt egy ideig kutatom majd
a gluténmentes finomságokat.
Kezdjük is egy körettel, ami roppant egyszerű, és
nem is igényel különleges hozzávalókat. A végeredmény pedig egy kívül
kellemesen ropogós, belül krémesen puha krumplis fogás. Érdemes kipróbálni.
Nálunk biztos, hogy sokszor asztalra kerül majd sültek mellé kísérőként, vagy
csak egyszerű mártogatós társaságában.
*8 közepes krumpli
*1 kk GM fokhagymás só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kk GM fűszerpaprika
*1 kk GM őrölt köménymag
*1 kis ág friss rozmaring
*2 púpozott ek kukoricadara
*5-6 ek olívaolaj
A krumplit megtisztítjuk, közel azonos méretű cikkekre
vágjuk. Egy olyan méretű tepsibe rakjuk, ahol kényelmesen elférnek, nem fedik
egymást.
Megszórjuk a fűszerekkel, az apróra tépkedett rozmaringgal, a
kukoricadarával, és meglocsoljuk az olajjal.
Alaposan összeforgatjuk.
Fedés
nélkül 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 perc alatt
megsütjük. Keverni, forgatni nem szükséges, így lesz kívül kellemesen ropogós.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése