Ha van lehetőségetek mindenképpen próbáljátok ki a déli
tőkegombát. Nekem az egyik kedvenc gombám lett. Nagyon különleges íze van, nem
igazán tudom semmihez sem hasonlítani. Most egy könnyű húsos fogás készült
belőle, ami előre megsüthető, és hidegtálon is remekül mutat.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
A felhasznált gombát a
Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*2 nagyobb csirkemellfilé
*1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 evőkanál olaj
*10 dkg Amigo déli
tőkegomba
*3 nagyobb tojás
*15 dkg húsos szalonna
A megtisztított húst hosszában bevágjuk, szétnyitjuk és
vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Felforrósított serpenyőben
az olajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a folyó víz
alatt megmosott, lecsepegtetett gombát. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával,
és együtt pár perc alatt készre pirítjuk.
Ráöntjük a villával felvert tojást és
addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.
A szétterített csirkén elosztjuk a
tölteléket, szorosan feltekerjük és körbetekerjük a vékony szalonnával.
Olajjal
kikent tepsibe rakjuk.
Lefedve 180 fokos sütőben 40 percet puhítjuk, majd fedő
nélkül pirosra sütjük.
Kihűtve, szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése