A gluténmentes étkezés egyik legnagyobb kihívása a tészta
kérdés. Mivel imádom a házi tésztát, ezért nem volt kérdés, hogy ezen a
területen is fogok próbálkozni. A barna rizslisztet választottam, és egész meg
voltam elégedve az eredménnyel ;-)
Hozzávalók 1
személyre:
*10 dkg barna rizsliszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
*1 nagyobb házi tojás
A lisztet egy tálkába mérjük. Hozzáadjuk a tojást, és
alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon morzsalékos, akkor egy kevés vízzel
javíthatunk az állagán. Nekem erre nem volt szükség.
Pihentetés nélkül, lisztezett felületen kb. 2-3 mm
vékonyra elnyújtjuk, és késsel csíkokra vágjuk.
Bő vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés sót, egy
evőkanál olajat. A tésztát 8-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, vízzel
átöblítjük, lecsepegtetjük. Tetszés szerint felhasználjuk.
Ha nem akarjuk azonnal fogyasztani, akkor a nyers tésztát
konyharuhán hagyjuk megszáradni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése