Printfriendly

2019. január 3., csütörtök

Házi szélesmetélt tészta gluténmentesen


A gluténmentes étkezés egyik legnagyobb kihívása a tészta kérdés. Mivel imádom a házi tésztát, ezért nem volt kérdés, hogy ezen a területen is fogok próbálkozni. A barna rizslisztet választottam, és egész meg voltam elégedve az eredménnyel ;-)
Hozzávalók 1 személyre:
*10 dkg barna rizsliszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
*1 nagyobb házi tojás

A lisztet egy tálkába mérjük. Hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon morzsalékos, akkor egy kevés vízzel javíthatunk az állagán. Nekem erre nem volt szükség.
Pihentetés nélkül, lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk, és késsel csíkokra vágjuk.
Bő vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés sót, egy evőkanál olajat. A tésztát 8-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, vízzel átöblítjük, lecsepegtetjük. Tetszés szerint felhasználjuk.
Ha nem akarjuk azonnal fogyasztani, akkor a nyers tésztát konyharuhán hagyjuk megszáradni.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése