Van egy kedvenc sütink, amit már nagyon sokféle
ízesítésben készítettem. Volt kakaós is, de az még a blog indulása előtt, ezért
fel sem került rá. Most viszont gluténmentes változtat született. A család
egyik részének túlságosan kakaós, de a másik fele szerint pont jó. Ez olyan
süti, ami napokig friss marad, kívül picit ropogós, a belseje pedig kellemesen
omlós, puha.
*17 dkg kukoricaliszt
*4 dkg cukrozatlan kakaópor
*1 teáskanál gluténmentes sütőpor
*1 csipet só
*18 dkg cukor
*1 evőkanál házi vaníliás cukor
*6 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*Kb. 15 dkg porcukor a forgatáshoz
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a
tojásokat, végül a sütőporral, kakaóval, sóval elkevert lisztet. Jól
összedolgozzuk.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még egy éjszakát is pihenhet.
Kisebb diónyi golyókat sodrunk, amit porcukorba forgatunk. Sütőpapíros tepsibe
sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, mert terülni fognak.
180 fokon
hőlégkeveréssel 12 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése