Most is sok csicsóka termett a kertünkben, amit ha nem
sült vagy saláta formában készítek, akkor főzelék formájában végzi. Könnyű,
paradicsomos, fűszeres. Ha nem hússal, akkor csak tükörtojással is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*30 dkg csicsóka
*1 ek vaj
*1 ek olaj
*1 tk zabpehelyliszt
*2 dl sűrű paradicsomlé
*1 dl víz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt
bors
*1 kk pizza
fűszerkeverék
*1 csipet négyszeres édességű édesítő
A felhevített vaj és olaj keverékén megpirítjuk a
lisztet.
Átforgatjuk rajta a megtisztított, apróra vágott csicsókát. Hozzáadjuk
a paradicsomlevet és a vizet. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve, néha megkavarva
a csicsóka puhulásáig főzzük.
Ha szükséges tovább ízesítjük.
Melegen sültekhez
köretként kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése