Idén is sok csicsóka termett a kertben. Ritkán, de azért
készül belőle valami finomság. Most egy kevés gombával megspékelve krémleves
formájában került az asztalra. Azért, hogy egy kevés hús is legyen hozzá,
pirított kolbászkarikákkal kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi
számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2
személyre:
*25 dkg csicsóka
*4 db Amigo
Portobello gomba
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*3 gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*4 dl leves alaplé
*1 dl tejszín
* kolbász a tálaláshoz
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felkockázott
vöröshagymát, majd megpirítjuk rajta a kisebb darabokra vágott gombát. Hozzáadjuk a megpucolt csicsókát, az alaplevet, ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a csicsóka megpuhul. Turmixoljuk, majd a tejszínnel
krémesítjük.
Melegen, pirított kolbászkarikával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése