Gyakran készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük.
Most egy hagyományosnak nem mondható alkotó is került bele, mégpedig egy kis
gomba. Igazán különleges ízt kölcsönzött neki. Érdemes kipróbálni. Maga a
pástétom gluténmentes, így a megfelelő pékáruval gluténmentes diétába is beilleszthető.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált
gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*6 nagyobb tojás
*10 dkg Amigo
Barna csiperke gomba
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk mustár
A megtisztított gombát gyöngyöző vízben pár percig
főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük.
A tojásokat keményre főzzük,
megpucoljuk, egyet félreteszünk a díszítéshez.
A gombát és a tojásokat késes
aprítóban pépesítjük, ízesítjük a sóval, borssal, mustárral.
Friss zsemlével, a
félretett, felszeletelt tojással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése