Kicsit kísérletezős kedvemben jártam, és két szokatlan
alapanyagot párosítottam. Így jött létre a céklás krumplisaláta, amit még egy
kevés tormával ízesítettem. Nemcsak csodás színe lett, de remek köret is sült
csirkéhez.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*30 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 közepes cékla (10 dkg)
*1 kis vöröshagyma
*2 dl tejföl
*1 kk mustár
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet fehér bors
*1 púpozott tk reszelt torma
A megpucolt krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben
puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A céklát bő vízben addig főzzük, míg a
villa könnyedén belemegy, majd meghámozzuk, és a krumpli kockák méretére
vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a fűszerekkel, tormával, mustárral.
Beleforgatjuk a céklát, krumplit, és az apróra kockázott vöröshagymát.
Egy
éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültekhez,
bundás húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése