Imádom a ropogós hagymát és szeretek kísérletezni is a
különböző fogásokkal. Most a hagyományos rántott hagymát variáltam meg egy
picit. A tojás helyett tejfölös masszába mártottam. Hogy mitől jobb, mint az
egyszerűbb, megszokott változat? Vastagabb a ropogós réteg a karikákon. Ezt
most nem mártogatóssal kínáltam, hanem a babérleveles krumplifőzelék
feltétjeként.
Hozzávalók 3
főre:
*3 közepes fej vöröshagyma
*só
Bundázáshoz:
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*1 tojás
*3 púpos ek tejföl
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
* 1 csapott ek liszt a masszába
*1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
*3-4 dl olaj a sütéshez
A megtisztított vöröshagymákat kb. 1 cm széles karikákra
vágjuk, majd a karikákat rétegekre szedjük.
Meghintjük bőven sóval és félre tesszük.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe kanalazzuk a lisztet.
A
másodikban a tojást a tejföllel, a sóval, a borssal és 1 evőkanál liszttel
simára keverjük.
A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.
Egy kisebb edényben olajat forrósítunk. Amikor már jó
forró, a hagyma karikákat először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a
tejfölös tojásban, jól lecsepegtetjük, végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése