Hozzávalók 8 főre:
*1 kg karajcsont
*4 nagy szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 közepes fej karalábé
*1 kisebb zeller fele
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kisebb fehér paprika
*1 kis csokor friss petrezselyem levél
*6 nagyobb szem krumpli
*2 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*200g csigatészta
A húst alaposan kiáztatjuk, majd egy nagyobb fazékban hideg,
bő vízben feltesszük főni.
A keletkező habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát egészben, a
kicsumázott paprikát petrezselyem zölddel megtömködve, a répát és a zöldséget
nagyobb darabokra vágva, a zellert és a karalábét pedig felkarikázva adjuk a
leveshez.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és mérsékelt lángon
addig főzzük, míg a hús már könnyen leválik a csontról. A vége felé hozzáadjuk
a félbe vágott krumplikat és azokat is puhára főzzük benne.
A csigatésztát sós, bő vízben puhára főzzük, majd átöblítjük
és hagyjuk lecsepegni.
A levest melegen, a tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése